Junior vívó Eb – Márton Anna arany-, Dósa Dániel ezüstérmes

Maribor, 2015. március 1., vasárnap (MTI) – Női kardban Márton Anna megvédte címét, férfi tőrben Dósa Dániel pedig ezüstérmet szerzett vasárnap a junior vívó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Márton a csoportküzdelmeket veretlenül, hat győzelemmel zárta, majd a legjobb 32 között – akárcsak tavaly Jeruzsálemben a kontinensviadalon – egy nagy riválisával, a kazanyi felnőtt világbajnokságon a francia csapattal ezüstérmes Manon Brunet-vel került szembe és 15-10-re győzött.

Ezt követően a nyolcaddöntőben egy lengyel, majd a negyed- és az elődöntőben is egy orosz vívó ellen nyert rendkívül simán, a fináléban pedig a szintén orosz Jana Obvincseva felett diadalmaskodott 15-6-ra.

A férfi tőrözőknél Dósa egészen az elődöntőig ellenállhatatlanul vívott, riválisai megszorongatni sem tudták. A négy között Maximilien Chastanet ellen előbb elhúzott 7-2-re, ám francia riválisa ezt követően 13-10-re fordított, majd Dósa egyenlített. Ezt követően ismét a francia vezetett 14-13-ra, de a magyar versenyző két egyértelmű és remek támadással fordított.

A fináléban az olasz Damiano Rosatelli ellen Dósa újra jól kezdett, de a végére kissé elfáradt, így 15-10-es vereséget szenvedett.

-MTI-