Helyi közélet

2010.06.07. 14:36

Árvíz: Ónodról jelentjük

<p>Ónod - Ónodról jelentkezik tudósítónk, aki az útlezárások miatt Nyékládháza - Muhi felől tudott bejönni a településre.</p>

14.28: Az ónodi várnál a csongrádi és a szentesi tűzoltóság emberei szivattyúzák a vizet, miközben láthatóan egyre több rendőrautó járőrözik a községben. A csongrádi tűzoltók az érdeklődésünkre elmondták, hogy szombattól segédkeznek a mentési munkálatokban, majd egyikük visszakérdezett: "Ócsanálos megvan még?" Mint kiderült a hét végén a nevezett településen "huszonnégyóráztak".


14.15: A ónodi községházával szemben a katasztrófavédelem és a Debreceni Tűzoltóság munkatársai hat darab szivattyút állítottak csatasorba a nagyiobb bajt megelőzvén. Ezen a területen - szemben a községházával - több ház is víz alatt áll


13.49: A helyiekkel Ónodon beszélgetve kiderült, hogy attól félnek a legjobban, hogy Bőcsről érkező ár nyomását nem fogja bírni a gát és az óriási vízmennyiség az itt megerősített gátakat átszakítva betör a település belsejébe is.

Ónodon van - mint ahogy több helyszínen is - a Máltai Szeretszolgálat krízis autója, amelyből folyamatosan üdítővel, kávéval, sőt naptejjel is ellátják a gátakon dolgozókat.


13.12:  Ezen a szakaszon, ahol a hagyományos vásárt is meg szokták rendezni, a Rákóczi úton jobb oldalon 100-150 méter hosszan homokzsákokkal van megerősítve a gát, de ezen az oldalon beljebb sok ház van víz alatt.

Több csapatszállító rendőri egység is itt tartózkodik, ugyanakkor egy homokzsákokat szállító teherautó és több ember igyekszik megerősíteni ezt a szakaszt, mert a gát néhol már szivárog.

Ónod belső részén a templomnál van a legnagyobb tömeg, ahol több tucatnyian töltik a homokzsákokat; munkagépek, traktorok igyekeznek a település kritikus szakaszaihoz.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában