Junior úszó-vb – Sós Dániel ezüstérmes 200 méter vegyesen

Akt.:
Szingapúr, 2015. augusztus 26. Sós Dániel mutatja a 200 méteres vegyes úszásban szerzett ezüstérmét az 5. junior úszó-világbajnokságon Szingapúrban 2015. augusztus 26-án.
Szingapúr, 2015. augusztus 26. Sós Dániel mutatja a 200 méteres vegyes úszásban szerzett ezüstérmét az 5. junior úszó-világbajnokságon Szingapúrban 2015. augusztus 26-án. - © MTI Fotó: Csurka Gergő
Szingapúr, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) – Sós Dániel 200 méter vegyesen második helyen végzett a Szingapúrban zajló junior úszó-világbajnokságon, ezzel megszerezte a magyar küldöttség első érmét.

A Magyar Úszó Szövetség szerdai tájékoztatása szerint a 17 éves magyar versenyző – akinek édesapja Sós Csaba, a TF úszótanszékének vezetője, a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, annak idején a Széchy-tanítványok első generációjához tartozott – féltávnál még csak nyolcadik volt, a végén azonban harmadikként csapott célba (2:01.78 p). A dobogóra ugyanakkor másodiknak állhatott fel, mivel spanyol riválisát egy szabálytalan forduló miatt kizárták.

“Nem gondoltam rá, hogy ez összejöhet. Az edzők azt mondták, bronzérmet kéne nyernem, ha ki tudom javítani a hibákat a fordulóimban. Nekem egyébként mindig az egyéni csúcs a legfontosabb. Hogy az mire elég, mindegy, ha jövök két percet és hetedik vagyok, annak is örülök. Most egyébként viszonylag könnyebb volt a mezőny, mint két éve, azaz én a szerencsének tulajdonítom ezt a második helyet, az időm miatt ugyanakkor nagyon boldog vagyok” – mondta Sós Dániel.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s