Július 25-én Anna-bál

Július 25-én rendezik a 184. Anna-bált Balatonfüreden. Az idei bál díszvendége Debrecen lesz. Ez alkalomból ellátogat Balatonfüredre a Debreceni Virágkarnevál is. A rendezvényt idén is élőben közvetíti a Duna Televízió.

Délután fél hatkor a tavalyi Anna-bál szépének sétakocsikázásával indul a 184. Anna- bál július 25- én szombaton Balatonfüreden.

Több száz vendéget várnak a bálra, mondta a hétfői sajtótájékoztatón Bóka István a város polgármestere, hiszen a gazdasági, művészeti és politikai elit találkozóhelye is az Anna-bál, melynek helyszíne idén is az Anna Grand Hotel és annak udvara. A jegyárak idén 40- 50- és 55 ezer forint között alakulnak.

Az idei bál díszvendége Debrecen lesz. Kósa Lajos a város polgármestere elmondta, a virágkarneválra készülő kompozíciók közül kettő lesz látható Balatonfüreden. A Ludas Matyi kompozíciót a Móló bejáratánál a Koronázási ékszerek elnevezésűt pedig a Gyógy téren tekintetik majd meg az érdeklődők.

Az idei bált is élőben közvetíti a Duna Televízió, így 5 földrész magyarsága kísérheti figyelemmel az eseményeket, és 3 éve a világ magyarsága szavazza meg a bál szépét is. – mondta a Duna Televízió stratégiai igazgatója. Katona Erika elmondta, a közszolgálati televízióban az egész nap Balatonfüredről szól majd 25- én, a rendkívüli kívánságkosárral fél tizenkettőkor kezdődik az élő kapcsolás.

A három legszebb hölgy herendi porcelánvázát kap és idén is átadják a Kiss Ernő díjat, amit már Gyurkovics Tibor költő és Melocco Miklós szobrászművész is megkapott, a szobrot idén is olyan ember veheti át, aki sokat tesz a városért.

A bál kísérőrendezvényei közül idén is elmaradhatatlan a Balatoni Szívhalászat, melyet a bált megelőző napon tartanak.

Az első Anna- bált 1825. július 26-án rendezte a füredi Horváth-házban Szentgyörgyi Horváth Fülöp János lánya, Anna-Krisztina tiszteletére.