Július 24-én állapítják meg a ponthatárokat

Tegnap, július 10-én lejárt a dokumentumpótlás és sorrendmódosítás határideje, mostantól a ponthatárok megállapítására kell várniuk a jelentkezőknek.

A július 10-ei határidővel beküldött dokumentumok feldolgozása folyamatos, a ponthúzás július 24-én lesz.
Nem kell megijednie annak a jelentkezőnek, akinek a beküldött dokumentumai még feldolgozás alatt állnak, az Educatio Kht. munkatársai folyamatosan dogoznak azon, hogy mielőbb minden dokumentumot feldolgozzanak, ez azonban még eltarthat egy-két hétig is akár, legkésőbb a július 24-én esedékes ponthúzásig. Addigra minden jelentkezőnek feldolgozzák beküldött dokumentumait.

Ponthúzás
Július 24-én a késő esti órákban állapítják meg a 2008-as ponthatárokat, amikről a jelentkezők legelőször a felvi.hu oldalon, vagy a Pont Ott Partin értesülhetnek. Amennyiben a jelentkező hozzájárult, hogy sms-ben értesítsék a megállapított ponthatárokról, 24-én éjszaka számíthat az elektronikus értesítésre.
Az a jelentkező nyerhet felvételt, aki a felvételi pontszáma alapján a megállapított ponthatárnak megfelelő pontszámmal rendelkezik. Mindenki csak egy helyre vehető fel, csak arra a helyre, ahol a jelentkezési sorrendben elsőként elérte a meghatározott pontszámot.
A hivatalos felvételi döntésről az érintettek írásbeli értesítést kapnak, amely tartalmazza az esetleges további teendőket is (beiratkozás, jogorvoslati lehetőségek).
(www.edupress.hu)