Judogiban a keretedzés vendége

Akt.:
Judogiban a keretedzés vendége
Judogiban a keretedzés vendége
Miskolc – Ungvári Miklós ifjú judósokat látogatott meg Miskolcon, és a felkészítésükbe is besegített.

Hétfőn diák korcsoportos cselgáncsozók számára regionális keretedzést tartottak Miskolcon, az MVSC Csokonai úti bázisán, amelyen több mint 100, 10-14 év közötti fiatal, lányok, fiúk vegyesen vettek részt. Olyan sokan voltak az iskolai őszi szünet első napján edzésre jelentkezők, hogy el sem fértek volna a cselgáncs teremben, ezért a röplabdások csarnokában is tatamikat terítettek le, hogy a Nyíregyházáról, Debrecenből, Salgótarjánból, Egerből, Miskolcról, és ezen nagyobb városok vonzáskörzetéből érkezett judokák érdemi munkát tudjanak végezni. De nem csak a régiós találkozás miatt volt kiemelt ez a nap gyerekek életében, hanem egy találkozás miatt is, amit az MVSC elnöke, a Magyar Judó Szövetség szakmai alelnöke, Illyés Miklós szervezett meg. Mivel a karácsony még odébb van, nem meglepetésnek szánták a vendég érkeztét, így a gyerekek is tudtak róla. És amikor hétfőn délelőtt fél tizenegy körül egy fiatal, jó fizikumú felnőtt sportoló jelent meg judogiban a röplabdacsarnokban, ahol a legfiatalabbak végezték a páros gyakorlatokat, annak ellenére egy pillanat alatt abbamaradt a munka, hogy az egyik legnagyobb fegyelmet követelő sportágban erre senki nem adott parancsot, és a gyerekek tapsviharba kezdtek.

Ugyanis megérkezett Ungvári Miklós, aki a londoni olimpián a 66 kg-os súlycsoportban ezüstérmet szerzett Magyarországnak, a judó társadalomnak, és nem utolsósorban saját magának.

Egy-két technikát

– Örömmel jöttem, mert hívtak, mégpedig azért, hogy a jövőbeni bajnokoknak egy picit mutassak a judóból valamit, hátha valakiben éppen ez ragad meg, ez a mai nap lesz egy olyan emlék, ami egy plusz motivációt jelent a folytatásra – mondta Ungvári Miklós, megérkezése után nem sokkal. – Kellenek a gyerekeknek, a fiataloknak a példaképek ma is, ahogy kellettek régen is, amikor én voltam ilyen idős. Nekem például a barcelonai olimpiával kapcsolatos emlékek égtek bele a fejembe.

Arra a megjegyzésre, hogy szokatlan, hogy egy sikeres élsportoló sportfelszerelést ölt, amikor tulajdonképpen egy protokolláris meghívásnak tesz eleget, az olimpiai ezüstérmes így felelt:

– Edzésen vannak itt a tehetségek, furcsa lenne, ha én civilben lennék, meg gondoltam mutatok nekik egy-két technikát, hátha a két és fél évtizedes tapasztalatomból át tudok adni valami olyat, amire majd az itt jelen lévők közül valaki azt tudja mondani valamikor, hogy ezt az Ungvári Miklóstól tanultam. És, ahogy itt elnézem a gyerekeket megvan bennünk a tudásszomj. Egyébként fantasztikus ez az összetartás, nagyon nagyon sok gyerek van itt.

Egy fotó, egy könyv

Ungvári Miklóst már szólította is a kötelesség, előbb bemutatót tartott, majd ennek véget értével a párokban küzdő gyerekeknek az új ismeretanyagát javítgatta, igyekezett csiszolni a mozdulatsoraikat.

A neves sportoló látogatása alkalmat teremtett egy közös fotó készítésére is, majd ez eközben az edzőcsarnokba betoppanó miskolci polgármestertől, dr. Kriza Ákostól vehetett át ajándékot Ungvári Miklós a kép elkészülte után, egy Miskolcról szóló könyvet. Aztán búcsúzóul még vagy száz autogramot is kellett osztania a ceglédi sportembernek, akit enélkül biztosan nem engedtek volna haza.


A ,,tanítvány”

Juhász Máté is azon szerencsések közé tartozik, akinek ,,privátban” több technikát is mutatott Ungvári Miklós. A 14 éves miskolci fiút párszor megreptette az olimpiai ezüstérmes, de emiatt nem volt szomorú a 10 éve cselgáncsozó fiatal.  

– A keretedzés miatt is kiemelt nap volt ez a mai, de azzal, hogy ilyen híres sportolóval közvetlen közelségbe kerültem, tanulhattam tőle, egyértelműen emlékezetessé válik minden perc számomra, amit ma töltöttem – mondta Juhász Máté.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek