Hajdú-Bihar

2011.09.29. 20:05

Értékek és érzékek – turizmus

Debrecen - A projekt célja mindenekelőtt az, hogy lehetőség szerint kitágítsa a turisztikai szezon határait.

Debrecen - A projekt célja mindenekelőtt az, hogy lehetőség szerint kitágítsa a turisztikai szezon határait.

Hogyan lehet hatékonyabbá tenni az együttműködést, fejleszteni a határmenti turisztikai vállalkozásokat, eredményesebbé tenni a munkájukat a közös projektek által?

Többek között erre kereste a választ az a közös turisztikai projekt, amelyben a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Romániai Vállalkozókért Egyesület dolgozott együtt. A „Közös turisztikai programcsomagok innovatív megvalósítása Hajdú-Bihar és Bihar megyékben a turizmusfejlesztés érdekében” projekt eredményeit csütörtökön mutatták be a szakemberek.

A projekt célja – azon túl, hogy eredményesebbé tegye a turisztikai vállalkozások együttműködését -, hogy minél inkább kitágítsa a turisztikai szezon határait és időkorlátait, olyan turisztikai látványosságokat, attrakciókat és programokat kínálva, amelyek széles körben érdeklődésre tarthatnak számot.

A projektben összeállított tanulmány és marketingterv főként a szakmában dolgozók munkáját segíti majd a határ mindkét oldalán. A turisztikai útmutató pedig főként a látogatóknak, turistáknak jelent majd hathatós segítséget a szabad idő hasznos eltöltéséhez. A projekt következő műhelytalálkozóját október 18-án rendezik meg.

HBN

Hat csomag

A hat programcsomag további kisebb programokra bontva minden évszakban pihenési szórakozási lehetőséget nyújt: egészség és kirándulás; pólus; öko élmények; vidéki élmények; történelmi események; események, rendezvények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!