Jubileumi rendezvénysorozat a Kossuthban

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium jubileumi programsorozatának tavaszi eseményeként otthont ad a Kossuth Iskolák Országos Találkozójának (KOT), valamint a Keresztény Ifjúsági Találkozónak. 

Ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt az intézményben.
A Kossuthban minden évben nagy készülődés előzi meg március 15-ét. Az idén Székelykeresztúrra látogat az iskola színtársulata és a város főterén adják elő azt az ünnepi műsort, amelyet Császár Zoltán és Tapolcai Zoltán állított össze a 200. évforduló tiszteletére, A szabadság íze címmel. A műsort a nyíregyháziak is láthatják március 14-én 11 órakor az evangélikus nagytemplomban.
Március 14-én a Kossuth Szövetség támogatásával rendezik meg a Kossuth Lajos nevét viselő intézmények országos találkozóját. A KOT előzeteseként pályázatokat írtak ki, amelyeknek az eredményhirdetése is ezen a napon lesz. Érdeklődésre számíthat Takács Péter egyetemi tanár előadása Kossuth Lajos szellemi örökségéről.
A Keresztény Ifjúsági Találkozóra a régió tíz felekezeti gimnáziuma jelezte részvételét. Az iskolák pantomim műsora után a fiatalok hittan és informatika versenyen mérik össze tudásukat.

– Nagy István Attila –