Jubileumi Móricz Zsigmond könyvbemutató Prügyön

Prügy – Móricz Zsigmond születésének 137. évfordulóján, június 29-én tartottak könyvbemutatót Prügyön, az író emlékházánál – adta hírül a Szerencsi Hírek.

Az eseményen Szilágyi Péter, a község egykori pedagógusa ismertette „Mint kagyló sebéből gyöngyszem: Móricz Zsigmond nyomában Prügyön” című könyvét. Csehely Richárd polgármester elmondta, hogy Szilágyi Péter évekig kutatta az író életét és Prügy történetét, melynek eredményeként megszületett a könyv.

A kötetet, mely egy irodalomtörténeti sorozat részeként jelent meg a Petőfi Irodalmi Múzeum lektorálásával, a szerző mutatta be. Mint elhangzott, Móricz Zsigmond életében meghatározó, az életművére mindvégig kiható tényező volt az a néhány esztendő, melyeket gyermekként Prügyön töltött, ez inspirálta a szerzőt arra, hogy kutassa és megörökítse és az író munkásságának prügyi vonatkozású elemeit.

-ÉM-0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s