Jubileumi ikertalálkozó jövő szombaton Szigethalmon

Több mint négyszáz ikerpárt várnak július 25-én, szombaton Szigethalomra, a X. Országos Ikertalálkozóra. A programban iker-ökörködés, ikerszépségverseny, családi programok és koncertek is szerepelnek, a belépés ingyenes – mondta a Független Hírügynökségnek Lang Mónika szervező.

Idén már a tizedik Országos Ikertalálkozót tartják a Pest megyei Szigethalmon. A rendezvényre négyszáznál is több ikerpárt várnak Magyarországról és külföldről egyaránt, így Svédországból, Lengyelországból, Németországból, Angliából és a környező országokból is érkeznek ikerpárok – mondta Lang Mónika.

A rendezvény délelőtt 10-kor, az ikrek ünnepélyes felvonulásával kezdődik, majd főzőversennyel és a gyermek ikerszépségversennyel folytatódik. Egész nap változatos gyermekprogramokkal, játszóparkkal, póni lovaglással, arc- és testfestéssel várják a gyerekeket – mondta a szervező. A felnőtteknek lesz borkóstoló és kirakodóvásár is. De szerveznek véradást és orvosi vizsgálatokkal is várják az érdeklődőket – tette hozzá Lang Mónika.

Az úgynevezett “iker-ökörködő” délelőtt tizenegykor indul. Ezen az ikerpárok mutatnak be vicces produkciókat, és ügyességi vetélkedőkön mérhetik össze a tudásukat. Az Ikerszépségverseny pedig délután négykor kezdődik.