Jubileumhoz érkezett a pataki táncfesztivál

Táncosok a színpadon
Táncosok a színpadon - © Fotó: PV
Sárospatak – A sárospataki Művelődés Háza és Könyvtára huszadik alkalommal rendezte meg a Zempléni Gyermek Szólótánc Fesztivált, amely a legrégebben működő regionális szólótáncverseny az országban.

Idén 64 gyermek nevezett arra a versenyre, amelyen kötelező táncként a szatmári falvak tánckultúrájából kellett egy-egy szeletet bemutatni. A gyermekek egy része határon túlról – a buzitai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolából –, többsége a megyénkből – Encsről, Szerencsről, Vajdácskáról, Bodrogolasziból, Hercegkútról és Sárospatakról – érkezett.

A versenyen 5 táncos kapott örökös díjat, közülük négyen – Czető Mónika, Dékány Csanád, Bódi Ádám, Novák Szabolcs – a Farkas Ferenc Művészeti Iskola táncosai, felkészítőjük Darmos Éva és Darmos István. Hatan kaptak Zempléni Kalárist, öten Zempléni Bokrétát – köztük buzitai, encsi, szerencsi gyermekek –, 23 versenyző – köztük 9 Farkas Ferences táncos – teljesítményét különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Idén a huszadik évfordulóhoz kapcsolódóan örökösök különdíjának kiosztására is sor került, amelyet az Örökösök zsűrijének döntése alapján Varga Noémi, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncosa, és Juhász Bence, az encsi Szent László Katolikus Iskola táncosa kapta.

ÉM