Friss hírek

2008.11.24. 16:01

Elnapolták az olaszliszkai pert Miskolcon

<p>Szakértők meghallgatásával folytatódott hétfőn a Borsod megyei bíróságon az olaszliszkai per. A műszaki szakértő animáción mutatta be, hogyan történhetett a baleset, amelynek során a tiszavasvári tanár elütött egy kislányt. A szakértő csak valószínűsítette, hogy a gyereket elütötték. Az autón ugyanis csak egyetlen apró nyom volt, amely akkor keletkezhetett. Azt mondta, az is előfordulhatott, hogy nem ért az autóhoz, csak megijedt, ezért félreugrott, és az árokba esett.</p>

A tárgyaláson bemutattak egy hangfelvételt, amely a gyilkosság első és a harmadrendű vádlottja között zajlott, amikor a büntetésvégrehajtási intézetből hazugságvizsgálatra vitték őket. Ebben az elsőrendű vádlott arra oktatta ki társát, hogy miképpen beszéljen majd az utolsó szó jogán. A korábban sehol nem közölt, nem túl jó minőségű felvételen az elsőrendű vádlott azt mondta társának: hosszasan beszéljen, tanúsítson megbánást, legyen szomorú. A hetedrendű vádlott esetében azt mondta: "őt ki lehet mosni" az ügyből.

A bíróság korábban arról döntött, hogy november 28-án házi őrizetbe helyezik az ügy negyedrendű vádlottját, mert fiatalkorúként két évnél tovább nem tartható előzetes letartóztatásban. A mostani tárgyaláson az ügyvéd kezdeményezte az ötödrendű vádlott - az elütött kislány anyja - szabadlábra helyezését, mondván, azt nem bizonyították, hogy azt kiabálta: "öljétek meg, mert magyar".

A tárgyalást elnapolták, mert bizonyítékok kiegészítésére van szükség. A tárgyalássorozat január 19-én folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!