Jubilált a helyesírási verseny

A gyerekek
A gyerekek

Taktabáj – Tíz éve ad otthont a Patay Sámuel Általános Iskola a magyar nyelvi megmérettetésnek. A versenyen kilenc település – Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Csobaj, Erdőbénye, Prügy, Tarcal, Tiszaladány, Tokaj, Taktabáj – ötvenöt alsó tagozatos tanulója vett részt.

A diákok, a naprakész felkészültségük alapján egy feladatlapot töltöttek ki, továbbá tollbamondást írtak, itt törekedniük kellett a szép, esztétikus formákra is. A verseny tisztaságát szolgálta a tanulók által húzott képeslapon szereplő azonosító szám használata, így csak az eredményhirdetés-kor derült ki a nyertesek neve, iskolájuk helye. A díjazottak okleveleket, meséskönyveket kaptak jutalomként.

Verseny alatti szakképzés

A verseny ideje alatt a kísérő pedagógusok szakmai továbbképzésen vettek részt. Szabadka Bertalanné, az iskola igazgatója beszámolt a HEFOP 3.1.3-as pályázat körében végzett tevékenységről, rövid tájékoztatójában utalt az alapkompetencia fejlesztésben szükséges alapfogalmakra, elvégzett továbbképzésekre, új módszerekre, az infokommunikációs technikára.

Szalkai Mária, a Heves Megyei Pedagógiai Intézet oktatási szakértője, a projekt mentora, a szövegértés-szövegfejlesztésről adott információkat. Kiemelte, fontos a tanításban a felépített fokozatosság. A nyelvileg gyengén fejlett tanulók számára aprólékos módszertani lépéseket kell beépíteni, hogy mindenkivel elérhessék a tanítási követelményben megfogalmazott célokat. Az időközben véget ért verseny eredményét Virág Zoltánné polgármester ismertette és adta át a díjakat.