Friss hírek

2008.12.04. 20:40

Hazugságvizsgálatnak vetette magát alá Malina Hedvig egyik állítólagos támadója

<p>Poligráfos hazugságvizsgálatnak vetette alá magát Malina Hedvig egyik állítólagos támadója, és az eredmény szerint ő biztosan nem verte meg az - akkor még - diáklányt 2006 nyarán. Erről a pozsonyi Markíza televízió számolt be csütörtök esti híradójában.</p>

A Markíza értesülése szerint Marcel Grzyb ((grzib)) korábbi szavait - vagyis azt, hogy nincs köze a történtekhez - igazolták a vizsgálati eredmények. A másik állítólagos támadó szintén kész alávetni magát az eljárásnak, de egészségi állapota miatt erre még nem volt mód.

Malina Hedvig korábban ugyancsak jelezte: nincs gondja a detektoros hazugságvizsgálattal, ám annak Szlovákián kívül szeretné alávetni magát. A szlovák főügyészség azonban ragaszkodik ahhoz, hogy az eljárást Szlovákiában ejtsék meg, de Hedvig kiválaszthatja, melyik szakembernél.

Roman Kvasnica ((roma kvasznyica)), a volt diáklány ügyvédje szerint az ügyészségnek inkább az általa feltett kérdésekre kellene válaszolnia, hogy a vizsgálatot mielőbb lezárhassák. Ezek a kérdések azt feszegetik, hogy a Malina Hedvig ellen hamis vallomástétel miatt indított eljárás egyes mozzanatai törvényesek voltak-e.

Malina Hedviget két, bőrfejűnek tűnő fiatal támadta meg 2006. augusztus 25-én a szlovákiai Nyitrán, amikor egyetemi vizsgájára ment. Állítólag azért rontottak rá, mert hallották, hogy magyarul beszél. A szlovák országos rendőrfőkapitány és a belügyminiszter néhány nappal a történtek után azt állította, hogy a magyar diáklány az egészet csak kitalálta. Éppen ezért hamis vallomástétel miatt eljárást indítottak ellene. Az ügy röviddel Robert Fico kormányának megalakulása után nagy feszültséget keltett a szlovák-magyar viszonyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!