Újságokat perel be Zuschlag János

Rágalmazás miatt bepereli a HVG-t és a Magyar Nemzetet Zuschlag János. Az MSZP volt országgyűlési képviselője a lapok kiadói és az érintett újságírók ellen indít eljárást, mert szerinte hazugságokat közöltek róla.

A Magyar Nemzet a HVG-re hivatkozva hétfőn azt írta, hogy Zuschlag János az egyik árnyékvezetője annak a kiskunhalasi alapítványnak, amelynél a számviteli fegyelem megsértése miatt nyomoz a rendőrség.

A lapok szerint az Együtt a Harmadik Évezredért Alapítványnak korábban Zuschlag János is elnöke volt. A politikus ezt a Magyar Nemzetnek megerősítette, azt mondta, hogy 2000-ben tényleg 3 hónapig az alapítvány elnöke volt, de a szervezettel már nincs kapcsolata. A HVG ennek ellenére úgy tudja, hogy most is “bábemberek” irányítják az alapítványt, és “az egyik lehetséges árnyékvezetője valójában Zuschlag János.”

Zuschlag János hétfőn a Független Hírügynökségnek azt mondta: az újságok alaptalanul állították róla, hogy köze van az alapítványhoz, ráadásul a HVG úgy írta meg cikkét, hogy őt meg sem kérdezték. A politikus elmondta még, hogy évek óta nem tagja egyetlen egyesületnek vagy alapítványnak sem. Emellett a rendőrségi vizsgálat nem terjed ki arra a három hónapra, amíg ő volt az Együtt a Harmadik Évezredért Alapítvány elnöke – tette hozzá.