Újraindul a vízszolgáltatás Miskolcon

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Szombat délelőtt újraindították a vízszolgáltatást Miskolcon.

Mivel több óra szükséges ahhoz, hogy a rendszer megteljen vízzel, így az igazgató szerint az esti órákra áll teljesen helyre a vízszolgáltatás, és akkortól használható a vezetékes víz.

Az igazgató szerint még lehet opálosodás a vízben. És arra is figyelmeztetett, hogy az ilyen hosszabb leállás utáni újraindításoknál elképzelhető a csőtörés.

A vízszolgáltatást kedden este állították le Miskolcon, mert zavaros volt a víz. A leállás illetve a nyomás csökkenés péntekre már több mint 20 ezer háztartást érintett a városban.

Az ÁNTSZ vizsgálata szombat reggelre fejeződött be, és ez azt állapította meg, hogy a víz nem szennyezett.

“Vizes” linkek:

Miskolci vízhelyzet percről – percre 
Néhány napig nyomáscsökkenés lesz az ivóvízrendszerben Miskolcon, mert zavaros lett a víz. A monitoring rendszer jelezte a zavarosság határértéket meghaladó mértékét, ezért a tapolcai kutat leállították. Fejlemények percről-percre.

Holnap délre kiderül, hogy nincs baj 
Miskolc – Megbetegedések nincsenek, az ivóvíz jó. Akár biztatónak is tekinthető, hogy a megyeszékhely önkormányzatánál nem értékelték az ivóvíz-mizéria súlyosságát akkorának, ami a helyhatóság összvárosi fellépését igényelte volna.
Első kézből szerettünk volna “vizes” információkat 
Miskolc – Szerdán, amikor a legújabb “ivóvízbotrány” kirobbant, az Észak-Magyarország és a Borsod Online első kézből szeretett volna információkat szerezni az illetékes közegészségügyi hatóságtól; de ez csupám csütörtökre sikerült.
Vigyázz, kész, víz! 
A közegészségügyi hatóságnak, ma már természetes, van honlapja. Számos menüponttal. Ami mind üres („Elérhetőségek”, „Közérdekű adatok”, „Rendezvények”). Illetve mégis akad valami. Egy fotópályázat kiírása.
Fertőzött a csapvíz megint? Vagy csak rémhír? 
Alig több mint egy évvel a sokezer megbetegedést kiváltó ivóvízfertőzést követően joggal tart igényt érdeklődésre és „hitelességre” az a lánclevél, amely tegnap délután kezdett terjedni az elektronikus e-mail rendszerekben.

Az illetékes szervek: