Újra versenyezhetnek a virágos települések

Újra versenyezhetnek a virágos települések
Budapesat – “A Virágos Magyarországért” címmel ismét versenyt hirdet a települések között a Magyar Turizmus Zrt. több minisztériummal közösen. Így szeretnék elősegíteni, hogy növeljék a városok és falvak zöldfelületeit, illetve újabb parkokat és ligeteket alakítsanak ki.

A nevezési határidő május 15-e. A versenyt város és falu kategóriában indítják: a zsűri egyebek mellett a parkok, emlékhelyek, sírkertek gondozottsága, a település tisztasága és az épületek állapota alapján dönt majd, de az is számít, hogy mennyire harmonizálnak az újonnan beültetett növények a környezettel, illetve irtják-e a parlagfüvet.

Idén először fotópályázatot is hirdetnek , “Az én virágos városom” és “Az én virágos falum” címmel. A fődíj egy-egy 100 ezer forintos ajándékutalvány – olvasható a Magyar Turizmus Zrt. honlapján.

A győztes falu illetve város automatikusan részt vesz 2008-ban a Virágos Városok és Falvak Versenyén, amely egy nemzetközi megméretés. Ezen idén Eger és Noszvaj indul, tavaly Nagyatád arany, Orfű pedig bronz fokozatot ért el ugyanitt.

A pályázati feltételekről a www.itthon.hu internetes oldalon van még több információ.