Újra van oroszlán Kecskeméten

12 évnyi szünet után újra oroszlán érkezett a kecskeméti vadaskertbe. A vadállatot a nyíregyházi állatkertből kapták a kecskemétiek. A két éves hím állat szinte már teljesen kifejlett, igaz, a sörénye még nem nőtt ki teljesen. A ragadozó egyelőre még ismerkedik új otthonával, így az érdeklődők leghamarabb csak jövő héten láthatják majd a most felépült új oroszlánházban.

Egyelőre még az ebédre kapott kecskehús sem érdekli a kecskeméti vadaskert új kedvencét, az oroszlánt. A ragadozónak egyelőre még sörénye és neve sincs, azonban nemsokára mindkettővel büszkélkedhet majd. A fiatal állat sörénye hamarosan kinő és nevet is kap majd a gyerekektől, amint a látogatók elé kerülhet.

Az oroszlán egyelőre még szokja az új helyét. Nyíregyházáról egy hatfős falkából került ide, így most még az is zavarja, hogy egyedül van. A tervek szerint március végén megérkezik a párja, egy három és fél hónapos oroszlánkislány Debrecenből. A gondozók reményei szerint a két oroszlán gyorsan összeszokik, és talán már jövőre kis oroszlánok is lesznek Kecskeméten.