Újra támadtak a Repülő Tigrisek

Légitámadást intéztek a lázadó Tamil Tigrisek kedden egy katonai repülőtér ellen Srí Lankán. A támadásban hat ember halt meg. Az ország védelmi minisztériuma tagadta, hogy repülőgépekről bombáztak volna a szeparatista mozgalom tagjai.

A Tamil Tigrisek szóvivője elmondta, hogy közvetlenül éjfél után két könnyű géppel bombázták a kormány hadseregének egyik repülőterét, és a közelben található katonai raktárakat. Ez volt a második alakalom, hogy a gerillák repülőgépeket is bevetnek a harcokban.

A Srí Lanka-i hadsereg parancsnoka megerősítette, hogy a lázadók a levegőből támadtak egy repülőteret, de elmondása szerint a hadsereg védőtüze miatt csak egy közelben lévő raktárban tettek kárt. A védelmi minisztérium azonban tagadta, hogy légitámadás történt volna, és állításuk szerint tüzérséggel lőtték a létesítményt a Tigrisek.

A Tigrisek márciusban hajották végre első légitámadásukat: akkor a légierő fő támaszpontját támadták, ami ország egyetlen nemzetközi repülőterének közelében van. Szakértők elmondása szerint a lázadóknak nagyjából öt repülőgépe lehet, amelyeket darabokban csempésztek az országba, és a dzsungelben szereltek össze.