Újra szerelnek motorokat Szentgotthárdon

A héten újra elindult a motor-összeszerelő sor a General Motors Powertrain-Magyarország Kft. szentgotthárdi gyárában. Igaz, hogy egyelőre csak egy műszakban, a korábbi kettő helyett.

A motorgyártást október 9-én állították le, miután az Opel bejelentette, hogy európai autógyáraiban szünetelteti a termelést. Szentgotthárdon összesen 140-150 embert érintett a döntés. Néhányan szabadságra mentek, a többiek – ideiglenesen – más feladatokat kaptak, hiszen a gyár nagy része, így a hengerfejeket, blokkokat, főtengelyeket előállító sorok zavartalanul működtek.

A motor-összeszerelés leállítását eredetileg is egy-másfél hetesre tervezték, a gyártósor a héten újraindult. Egyelőre csak egy műszakban, így 70 ember munkájára ott továbbra sincs szükség, de máshol igen – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Légrádi Edit, a szentgotthárdi üzem sajtószóvivője. Hozzátette, hogy a gyár eddig egyetlen saját dolgozójától sem vált meg, és ezt nem is tervezik. 30-40 bérmunkást viszont elküldtek a szentgotthárdi Opel gyárból. A sajtószóvivő arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy a két műszakos motorgyártásra mikor állhatnak vissza, mert mint mondta, az az európai autógyárakon múlik.