Újra oltanak Nyírmihálydiban

Újra oltanak hepatitis ellen Nyírmihálydiban. Míg a múlt héten rövid, mától hosszú távú védelmet biztosító vakcinával oltják be a 20 év alatti fiatalokat. A polgármesteri hivatal mobil WC-ket venne azoknak, akiknek udvari WC-jük sincs, és az árát a segélyből vonnák le. A településen azóta feszült a helyzet, amióta a polgármester kijelentette, hogy csak azok kapják meg a segélyt, akik rendbe teszik a portájukat és legalább egy udvari WC-t építenek.

Nyírmihálydiban 700 újabb fiatalt oltanak be. A 20 év alattiak kapják meg a Hepatitis elleni védőoltást az elkövetkező napokban. Ezek a vakcinák már akár 10 évre is védettséget biztosítanak. Bajnai Benő kistérségi tiszti főorvos elmondta, hogy amit a múlt héten adtak a 18 év alatti korosztálynak, az rövidebb távú védelmet biztosít.

Hétfőn a közigazgatási hivatal vezetői arra kérték a polgármestert, hogy törvényesen járjon el. Ő ugyanis korábban azt mondta, nem kap segélyt az, aki nem rakja rendbe portáját és nem épít legalább egy udvari WC-t a házához. A településen azóta nem nyugszanak a kedélyek. Ezért este rendkívüli ülést tartanak a képviselők. Néhányuk szerint mobil WC-ket kellene vásárolni.

Nyisztor Ferenc, a település polgármestere azt mondta, hogy hangzott el olyan javaslat, hogy próbálják meg a segélykeretük terhére megvásárolni ezeket a WC-ket, és addig, amíg a segélykeretből nem kompenzálják ezeknek az árát, addig a segélyt visszatartják ilyen jogcímen.

Nyírmihálydiban eddig 25 kisgyerek került kórházba hepatitis miatt. A széklettel is terjedő vírus a település legelmaradottabb részén okozott megbetegedéseket a nyáron, és még a múlt héten is voltak újabb fertőzések. Az utóbbi napokban kialakult feszült hangulat miatt a polgármester biztonsági őrt kért az orvosi rendelőhöz, hogy nyugodtan beadhassák védőoltásokat.