Újra nyitnak a garázsboltok

A gazdasági válság miatt egyre nagyobb a kereslet az olcsó, kereskedelmi célú ingatlanok iránt. Győrben például az elmúlt hónapokban legalább 20 százalékkal több működési engedélyt kértek garázsboltok üzemeltetésére, mint korábban.

A marcalvárosi lakótelepen szinte naponta nyílnak új garázsboltok. Nem csoda, hiszen feleannyi a bérleti díj, mint máshol. Egy három hete működő kutyakozmetika tulajdonosa például havonta 25 ezer forintot fizet. Máshol ennek a dupláját kérnék el tőle.

Az ingatlanszakértőt is meglepte, hogy megint kapósak lettek a garázsok. Szerinte egyértelműen a gazdasági válság miatt.

A vállalkozók megpróbálják folyamatosan csökkenteni kiadásaikat, ezért keresnek kisebb, peremrészeken elhelyezkedő üzlethelyiségeket – mondta el a Független Hírügynökségnek Horváth Csanád ingatlanszakértő.

Élelmiszerbolt, használtruha-kereskedés és büfé. Ezek a slágerek, de internet-kávézó és ingatlanközvetítő is működik már egykori garázsokban.

A bérlők azt mondják, hogy a bevásárlóközpontokkal és a nagyobb szolgáltatókkal nem tudnak és nem akarnak versenyezni. De fenntartásra, sőt időként fejlesztésre a garázsboltok is elég bevételt termelnek.