Újra megvertek egy tanárt – most Nyírbogdányban

Nyírbogdány - Kétszer megütötte és leköpte a nyírbogdányi általános iskola igazgatónőjét egy dühös szülő Szabolcs megyében.

A férfi azért emelt kezet az intézmény vezetőjére, mert szerinte a tanárok mindig az ő lányát veszik elő, ha valami verekedés történik az iskolában. Az apa ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. Egy héten belül már a második tanárt verték meg a keleti országrészben.

Az ingerült apuka azért rontott be az igazgatóiba, hogy elmagyarázza: a lánya nem olyan agresszív, mint azt a tanárai állítják. Azt hitte ugyanis, hogy egy másik gyerek anyukája megint panaszt tett kislányára. Miután az igazgatónő elmondta, hogy egyszerűen már nem bírnak a hetedikes kislánnyal – akinek az öccsét egyébként hasonló viselkedés miatt már kivették az iskolából -, az apuka káromkodni kezdett.

Homonyik Csabáné, az iskola igazgatója elmondta, hogy ezután elszabadult a pokol. A férfit a portás is megpróbálta lefogni, hiába. A férfi adott két pofont és a fal adta a harmadikat – fogalmazott a pedagógus. Hozzátette: ezután még egyszer szembe is köpte.

Az igazgatónő azt sajnálja legjobban, hogy a verekedést sok elsős diák is látta, akik halálra rémültek. A férfi ezután távozott, az igazgatónő pedig látleletet vetetett az orvossal és feljelentést tett. Az eset pénteken történt, de csak kedden került nyilvánosságra.

A 33 éves férfi elismerte a rendőröknek, hogy megverte az igazgatónőt. Nyilatkozni nem akart.

Egy hét alatt ez már a második tanárverés. Múlt csütörtökön egy általános iskola kapujában verte meg egy tanárnőt egy fiatalember a Hajdú-Bihar megyei Darvason. Az indulatok ott azután szabadultak el, hogy a férfi kishúgát kérdőre vonta a pedagógus egy kisebb baleset miatt. A verésnek több szemtanúja is volt, de közbelépni senki sem mert.
Kapcsolódó anyagopk:

  • Feljelentést tett a megvert darvasi tanárnő
  • Az iskola előtt verték meg a tanárnőt
  • Hatástalan intők, menekülő tanárok