Újra lezárva az M0-ás Szeged felé

Két balesetben összesen kilenc jármű ütközött össze hétfőn délelőtt az M0-ás autóút Szeged felé vezető oldalán. Az úttest egyik sávját délelőtt egy időre felszabadították, ám negyed egykor aztán újra lezárták a Szeged felé vezető oldalt, mert a balesetben egy vasat szállító kamionról egy 8 tonnás vasköteg zuhant az úttestre és a műszaki mentéshez szükség van mindkét sávra.

Dobson Tibor, a Katasztrófavédelem Országos Parancsnokságának szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az autóúton, a Duna híd fölötti szakaszon, egymáshoz közel két baleset is történt, a balesetekben hárman sérültek meg könnyebben. A két karambolban összesen két kisteherautó, egy személyautó, és öt teherautó ütközött össze, közöttük egy kukásautó is. Az egyik vaslemezt szállító teherautóról egy 8 tonnás köteg is az úttestre hullott, ezt a tűzoltók egy daru segítségével emelik vissza. Az autóút egyik sávján rövid időre megindulhatott a forgalom, de a vasköteg miatt a műszaki mentés idejére ismét le kellett zárni Szeged felé az M0-t.

A balesetek miatt az M7-es forgalma is lelassult, így a Budapest felé tartóknak ott is lassú haladásra kell számítaniuk, a Független Hírügynökség értesülése szerint mindkét irányban több kilométeres kocsisor alakult ki.