Újra kórházban Maradona

Újra kórházba szállították pénteken az egykori argentin futballcsillagot, Diego Maradonát. Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan miért került újra kórházba a focista, akit két napja engedtek haza 13 napos kórházi kezelés után.

A 46 éves Maradonát reggel vitték be Buenos Aires egyik központi kórházának sürgősségi osztályára, közölte az AFP francia hírügynökséggel egy névtelenül nyilatkozó kórházi dolgozó. Azt nem árulta el, hogy milyen panaszai voltak az egykori futballcsillagnak.

Az 1986-os világbajnokság hősét március 29-én túlzott alkoholfogyasztás miatt kialakult májproblémákkal szállították kórházba. 13 nap után hazaengedték, de orvosa akkor úgy nyilatkozott: lehet, hogy élete végéig kezelésre szorul majd alkoholizmusa miatt.

Az argentin válogatott egykori csapatkapitányát a 20. század legnagyobb futballistái között tartották számon, gyakran a brazil Peléhez, vagy a portugál Eusebióhoz hasonlították tehetségét. Sikerekben gazdag pályafutását azonban beárnyékolták drog- és alkoholproblémái, végül 1997-ben vonult vissza.