Újra kell matrica az M7-esen

Már senki sem közlekedhet matrica nélkül az M7-esen. Fél öttõl megszûnt ugyanis Fejér megyében a rendkívüli állapot, már ellenõrzik a díjfizetést – tudta meg a Független Hírügynökség Horányi Emesétõl, az Állami Autópálya Kezelõ Rt. sajtóreferensétõl.

A megyei védelmi bizottság kérésére reggel nyolc órától nem ellenõrizték az M7-esen a matricát Pusztazámor és Aliga között, 8.30-tól pedig az M6-on Adony és Besnyõ között, mivel a forgalmat a kisebb utakról a hófúvás miatt át kellett terelni az autópályákra. A rendkívüli helyzet azonban megszûnt, így az M6-oson 11.30-tól, az M7-esen 16.30-kor megszûnt a kedvezmény.

Fejér megyében több helyen méteres hótorlaszok alakultak ki az erõs szél miatt. Már több út járható. A hóban elakadt jármûveket kimentették, de több helyen hóátfúvások nehezítik a közlekedést. A buszok járnak, két település Vértesboglár, Bodmér azonban még mindig el van zárva a külvilágtól – tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.Sporthírek