Újra járható mindkét vágány Szolnok és Szajol között

Kijavították a Szolnok és Szajol között szerdán hajnalban leszakadt felsővezetékeket, így mindkét vágányon újra közlekedhetnek a vonatok a Budapest – Szolnok – Záhony és Budapest – Szolnok – Lökösháza vonalakon. A javítással reggel nyolc órára készültek el, negyed óra-húsz perces késések azonban még előfordulhatnak. A teljes menetrend délre áll helyre.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, szerdán hajnalban és kora reggel jelentős – 60-80 perces – késések voltak a Budapest – Szolnok – Záhony és Budapest – Szolnok – Lökösháza vonalakon, mert Szolnok és Szajol között mindkét irányban leszakadtak a felsővezetékek. Az egyik vágány felett egy mozdony eltörött áramszedője szakította le a vezetéket, a másik vágány felett anyagfáradás miatt, magától szakadt szét, hajnali fél hat előtt.

Reggel nyolc órára mindkét vágány felett helyreállították a felsővezetékeket – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese. A vonatközlekedésben még vannak 15-20 perces késések, ezek a baleset idején a pályán lévő vonatokat érintik, mivel ezek késve érkeztek a végállomásra, így késve is fordulnak vissza. A teljes menetrendszerinti közlekedés várhatóan délre áll helyre.