Újra indul reumatológiai szakrendelés a dunaújvárosi kórházban

Novembertől újra indul a reumatológiai szakrendelés a dunaújvárosi kórházban. Szerdától fogadják az előjegyzéseket, a rendelés november 17-én kezdődik. Orvoshiány miatt október elsejétől szüneteltetik az intézmény két reumatológiai szakrendelését. Novemberben a kórház gyes-en lévő szakorvosa tér vissza, és egy budapesti orvos áll munkába.

Minden nap lesz rendelés délelőtt, vagy délután, csütörtökönként azonban egész nap fogadják a betegeket. Előjegyzés után naponta 35-40 embert tudnak ellátni – tudta meg a Független Hírügynökség Kovács Bettinától a Szent Pantaleon Kórház kommunikációs és marketing munkatársától.

Orvoshiány miatt szünetel október elsejétől a Dunaújvárosban lévő két reumatológiai szakrendelés. Egy szakorvos elköltözött a városból, egy megbetegedett, egy másik pedig meghosszabbította a gyes-ét. A két rendelésen korábban másfél havi előjegyzés után naponta körülbeül kilencven embert tudtak fogadni. A betegeket a szakrendelés szünetelése idején a háziorvosok, a város mozgásszervi rehabilitációs szakrendelése, illetve a Székesfehérvári reumatológia látja el.