Újra elindult a parlamenti különóra középiskolás diákoknak

Hétfőn újra elindult a végzős középiskolás diákoknak a “Parlamenti különóra” című programsorozat az Országházban. Ennek keretében a fiatalok betekintést nyerhetnek a parlament mindennapos munkájába és megnézhetik a plenáris ülést is. A programot 2005 decemberében rendezték meg utoljára.

A nyílt nap az “Országgyűlési ismeretek” órával indul: ennek keretében a házelnök, illetve a parlamenti alelnökök beszámolnak munkájukról, majd az Országgyűlés Hivatalának munkatársa tart eladást az alkotmányos intézményrendszer, az Országgyűlés tevékenységének alapjairól. Ezután – minden alkalommal más frakcióból – egy országgyűlési képviselő mutatja be munkáját a diákoknak. Hétfőn Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője mutatkozott be a székesfehérvári, budapesti és nyiregyházi érettségiző fiataloknak.

Az előadások után a végzős diákok megtekinthetik a plenáris ülést, majd parlamenti séta keretében megismerhetik az Országházat és meglátogatják az Országgyűlési Könyvtárat is.

A tavaszi ülésszak alatt három alkalommal (március 26., április 23., május 21.) lesz “Parlamenti különóra”, s a program a tervek szerint az őszi ülésszak idején is folytatódik. A jelentkezési feltételekről a www.parlament.hu/parlamentikulonora honlapon tájékozódhatnak az iskolák.