Újra elindult a darányi gólya valóság show

Ismét megkezdődött a gólya valóság show a Somogy megyei Darányban. Az iskola kéményén lévő fészekre három napja szerelték fel a webkamerát, így már a tojásrakást is több százan nézték meg. Tavaly harmincezren figyelték az interneten a gólyapár, Chuck és Ludmilla családi életét.

Chuck és Ludmilla tíz napot késett a többi gólyához képest. A diákok már azt hitték, az új tető miatt nem találják az iskolát. Nyolc napja azonban elfoglalták fészküket, amelyre a rajongók örömére ismét felkerült a webkamera. A diákok azóta minden szabad percüket a számítógép teremben töltik, és vagy a fészket rendezgető Ludmillát figyelik, vagy a tavalyi videók közül nézik meg a kedvenceiket.

A gólyapár most legfőképp a tojásrakással van elfoglalva. Egy hónapig élvezhetik a fiókamentes hétköznapokat. Fogalmuk sincs róla, milyen népszerűek. Tavaly negyven országból figyelték őket az emberek, még Kanadában és Mikronéziában is alakultak gólya – rajongó klubok.

Tavaly Jumbo, a fióka első repülése volt a legnépszerűbb videó. Jumbo napokig nézte a fészek alatti mélységet, aztán emelkedési tréningeket végzett, kipróbálta a fészekből startolást, végül átszállt a szomszédos póznára.

Ludmilla,a gólya valóságshow jelenlegi főszereplője a diákok megfigyelései szerint kétnaponta tojik egy tojást, igy a következő csütörtökön éjfél körül várható. Tavaly mind az öt tojásból kikeltek a fiókák, négy azonban elpusztult, így nyár végén egyedül Jumbó repült el a szüleivel.Sporthírek