Újra bankautomatát akartak kitépni a falból – ezúttal Tápiószőlősön

Újra drótkötéllel és kocsival próbáltak meg bankautomatát lopni bűnözők, ezúttal a Pest megyei Tápiószőlősön. A rablók hétfőn hajnali fél három körül próbálták kitépni a helyéről – egy bank falából – az automatát, de nem sikerült. A szerkezet előlapja szakadt le, de pénzhez nem jutottak a bűnözők. Legutóbb pénteken Füzesgyarmaton fosztottak ki hasonló módszerrel automatát, akkor sikerült elvinni belőle a pénzes kazettát.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy hajnali fél háromkor kaptak bejelentést a rendőrök az újabb esetről. Ezúttal egy bank falába épített automatát akartak elrabolni ismeretlenek drótkötél és egy autó segítségével. Mivel a falba épített ATM-et nem tudták körbekeríteni a kötéllel, ezért kitépni sem sikerült a helyéről, csak az előlapja szakadt le. A pénzes kazettát nem tudták megszerezni a támadók. A helyszínelés még a reggeli órákban is tartott.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, legutóbb múlt hét pénteken, a Békés megyei Füzesgyarmaton támadtak meg ATM-et. Ott sikerült drótkötéllel és egy kocsival kitépni a helyéről a szerkezetet, a bűnözők a pénzkazettát is megszerezték. Előzőleg szeptember 17-én a Pest megyei Szigetszentmiklóson téptek ki a helyéből egy bankjegy-automatát. A berendezés egy üzletházban volt, drótkötelet kötöttek arra is, és egy terepjáróval vontatták el. Néhány nappal korábban Solymárról vittek el egy ATM-et, amely egy bank fotocellás ajtóval védett előterében volt. Hajdúdorogon, Karcagon, Nagykállón, Zircen, Győrben és Szentendrén is lopták már el bankautomatát az elmúlt időszakban valamint Budakeszin, Fóton és Vácott – utóbbi három helyen drótkötél helyett kirobbantották a berendezést a helyéről.Sporthírek