Újpesti paneltűz – megtörtént a vizsgálat, csak a kiégett lakás nem lakható

Megvizsgálta a szakértő a vasárnap reggeli, újpesti paneltűzben megsérült lakásokat és megállapította, hogy csak a kiégett lakásba nem térhetnek vissza a lakók. A másik két lakás, melyek csak szerkezeti sérüléseket szenvedtek, nem lakhatatlanok, így oda visszaköltözhetnek a lakók – közölte vasárnap délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűz okát még vizsgálják.

Az OKF korábban azt közölte, hogy a tűzben érintett lakásban és két szomszédos lakásban szerkezeti károk keletkeztek, melynek vizsgálatára statikus mérnököt hívtak a helyszínre.

Az OKF újabb tájékoztatása szerint közben a mérnök elvégezte a vizsgálatokat és megállapította, hogy a két másik lakás – amelyekben nem volt tűz – nem sérültek meg olyan mértékben, hogy lakhatatlanná váltak volna. Így ezekbe a lakásokba is visszaköltözhetnek a lakók. Az önkormányzatnak így csak a kiégett lakás lakóinak elhelyezéséről kell gondoskodnia.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Szigeti József utcai egyik panel ötödik emeletén, egy lakásában keletkezett a tűz reggel hét óra körül. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője azt mondta, hogy bár a lángokat rövid idő alatt megfékezték, a lépcsőház megtelt füsttel, ezért a lakókat – majdnem 50 embert – a tűzoltók mentőálarcban kísérték ki az épületből. Egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, öten füstmérgezést kaptak.Sporthírek