Jövőre víz alatti hoki-világbajnokság Egerben

Jövőre víz alatti hoki-világbajnokság Egerben
Eger, 2012. május 9., szerda (MTI) – A Búvár Világszövetség (CMAS) döntése alapján 2013. augusztus 23. és szeptember 1. között víz alatti hoki-világbajnokság házigazdája lesz Eger.

A Bitskey Aladár Uszodában és a hamarosan tetőt kapó strandfürdői 50 méteres medencében várhatóan 800–900 sportoló terelheti majd a korongot a vízfenéken.

“A Magyarországon kevésbé ismert sportág számára kiváló lehetőséget jelent a vb a népszerűsítésre, Eger számára pedig a város megismertetésére” – közölte Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. “Angliától a skandináv országokon, Ausztrálián és Új-Zélandon át egészen Dél-Afrikáig bajnokságokat rendeznek már a középiskolásoknak is. A játék sokakat érdekel, így a világbajnoki mérkőzéseket online is figyelemmel lehet majd követni.”

A víz alatti hokit koronggal, kis ütővel, fogvédőben, vízilabdás sapkában, uszonyokkal, snorkellel (légzőcsővel) és a kéz védelmében kesztyűvel játsszák. A korong hasonló méretű és súlyú, mint a jéghokis, az ütő pedig maximum 35 centis lehet. A kapuk három méter szélesek, s a medence két végében vannak elhelyezve. A játékban lévő csapatok maximum tíz főből állhatnak, közülük hat-hat van a vízben egyszerre. Egy mérkőzés két, egyenként 15 perces félidőből áll.

– MTI –