Vihar

2019.06.21. 20:00

Villámárvíz zúdult Berekaljára!

Ezúttal Berekalján alakult ki villámáradás a jelentős mennyiségű csapadék miatt.

Tajthy Ákos

Hatalmas felhőszakadás zúdult pénteken délután Miskolcra. A legtöbb csapadék Diósgyőrben hullott, ami miatt Berekalján villámáradás alakult ki. A hegyekből lezúduló víz hömpölygött a városrész szinte minden utcájában.

 

A környéken élő munkatársunk elmondta, az áradás nem kímélte a Diósgyőri vár környékét sem: A Bartók Béla utca, a Bartók köz és a Vár utca is víz alá került, a városközpontban pedig az vízelvezetőkből bugyogott fel a sáros víz, ami köveket, faágakat és jelentős hordalékot hagyott maga után az utakon.

Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, a tűzoltók elsősorban a víz elvezetésében, a víznyelők, vízelvezető árkok hordaléktól való megtisztításában segédkeztek.

 

- A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett avatkoztak be. Az egységek átereszeket és csatornaszemeket tisztítottak meg, hogy szabaddá tegyék a víz útját, lakóingatlanok nem kerültek veszélybe – részletezte Dojcsák Dávid.

 

Szabó Máté városházi sajtószóvivő hozzátette, az elhárításban közreműködtek az önkormányzati rendészet, a Városgazda, és a Mivíz munkatársai is.

A lehullott csapadék miatt megnőtt a Szinva vízszintje, péntek délután egy ideig a Szinva terasz is víz alatt volt.


Frissítés

A délutáni esőzést követően az Eper utcán és az Erdő utcán az úttest járhatatlanná vált, a katasztrófavédelem az utat lezárta – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. A lezárás miatt a 69-es autóbuszok Berekalja megállóhely után nem érintik az Eper utcát, az Erdő utcát és a Móra Ferenc utcát. A 69-es járat mindaddig terelve fog közlekedni, amíg az út állapotát helyre nem állítják.


Frissítés 2.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere pénteken az esti órákban kiküldött közléményében közölte, az esetleges súlyosabb károk helyreállítására a miskolci önkormányzat biztosítja a forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában