Nagyvilág

2010.05.14. 13:59

Újabb bomba robbant Görögországban

<p>Egy újabb bomba robbant Görögországban. Ezúttal az északi város Szaloniki fő bíróságának épületében lépett működésbe a robbanószerkezet, pénteken.</p>

Az AFP francia hírügynökség úgy értesült a helyi rendőrségi forrásokból, hogy a detonációban senki nem sérült meg.


A rendőrség közlése szerint a bomba a bíróság egyik fürdőhelyiségben robbant fel. Az épületben több tárgyalóterem van, és mindegyik nyitva volt a robbanás idején. Az AFP rendőrségi forrásai azt közölték, hogy a robbantás előtt egy ismeretlen telefonon értesítette a merényletről az Eleftherotypia nevű görög lapot és az Alter nevű tévécsatornát, a bírósági épületet nem tudták azonban már teljesen kiüríteni a detonáció előtt.

Csütörtökön késő este egy Athén közelében lévő maximális biztonságú börtön előtt robbant bomba, amelynek zaját még a fővárosban is lehetett hallani. Egy nő sérült meg, miután a detonáció következtében üvegek törtek, és a szétrepülő szilánkot elérték. Az itteni robbantás előtt is egy ismeretlen telefonon értesítette az Eleftherotypia nevű görög lapot és az Alter nevű tévécsatornát.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!