Jövőre is díjazzuk a csupa ötösöket!

Jövőre is díjazzuk a csupa ötösöket!
Elérkeztünk az idei Csupa ötös program befejezéséhez. Ígéretünkhöz hűen, az őszi iskolakezdésig az összes időben beküldött, kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező diák fotóját megjelentettük, egészen pontosan 2040 gyermek mosolyoghatott vissza önmagára és szeretteire a Kelet-Magyarország oldalairól.

Sokan jöttek be szerkesztőségünkbe, hogy átvegyék jól megérdemelt jutalmukat. Mint tudjuk, az alsó tagozatosok kitűnő bizonyítványuk jutalmául a Nyíregyházi Állatparkba, a felsősök a vásárosnaményi Atlantika vízividámparkba kaptak jegyet.

Mosolygós sorok

– Már napokkal ezelőtt beküldtem Önöknek a bizonyítványmásolatomat, a szelvényt és a fotót, mikor leszek végre  benne az újságban? – hangzott el a kérdés nap mint nap a telefonvonal másik oldaláról. A mosolygós arcokat rejtő több ezer levelet folyamatosan digitalizáltuk, szerkesztettük, közöltük le a megye legkedveltebb napilapjában, ki előbb, ki utóbb került sorra. Olykor elismerő szavakat is mellékeltek a diákok dokumentumaik mellé.

A kállósemjéni Általános Iskola két tanulója, Oláh Dóra és testvére, Ferenc például az alábbi sorokat vetette papírra: „Az idén engedtünk anya unszolásának, beküldtük a képeinket. Köszönjük a lehetőséget, mert végül is jó ötlet, hogy az újságban mindenki lássa azt a diákot, aki egész évben szorgalmasan tanult, és csupa ötös a bizonyítványa.”

Nem vitás, lapunknak sikerült elérnie, hogy a nyári szünet megannyi szép emléke között erről az akcióról is beszámoljanak a tanulók a szeptemberi tanévkezdéskor.

– Palicz István –