Jövőre feljebb lépne az MVLC

A nagy út végén nem sikerült a döntőbe jutás a nemzetközi porondon, a magyar rivális ellen
A nagy út végén nem sikerült a döntőbe jutás a nemzetközi porondon, a magyar rivális ellen - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A PannErgy-MVLC szakmai vezetője pozitívnak értékeli az első nemzetközi kupaszereplést.

Szerdán 13-8-as vereséget szenvedett a PannErgy-Miskolci VLC csapata a Ferencvárostól a férfi vízilabda Európa Kupa elődöntőjének visszavágóján, így 26-17-es összesítéssel elbúcsúzott a sorozattól – nem került be a 2017/2018-as fináléba. A miskolciak azért indulhattak a második számú kontinentális kupában tavaly ősszel, mert az OB I előző szezonjában az 5. helyen zártak, és ez a ­pozíció (a negyedikkel együtt) EK-indulást ért.

A negyedik negyed

Arról, hogy miként értékeli a szereplést, Bachner Andrást, a miskolci klub szakmai ­vezetőjét kérdeztük.

– Mint első éves nemzetközi szereplője az európai vízilabda mezőnynek, teljes mértékben büszkék lehetünk és elégedettek azzal, ameddig a csapat eljutott – jelentette ki a sportvezető lapunk érdeklődésére. – Tapasztalatszerzésnek kiváló volt minden mérkőzés, minden perc, látjuk, hogy miként mennek itt a dolgok, belekóstoltunk a rendezésbe is, hiszen az egyik csoportselejtezőnek Miskolc volt a házigazdája. Az idei célunk nem más, minthogy ismét kikerüljünk a nemzetközi porondra, és jövőre talán még feljebb lépjünk, úgy itt, mint a bajnokságban.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Bachner András külön kitért a címvédő FTC-PQS Waterpolóval szemben elveszített elődöntős párharcra.

– A Ferencváros nagy falatnak bizonyult, jelenleg nyilván nincs egy súlycsoportban a két csapat – összegzett a szakmai vezető. – Az akarat, a szív mindkét mérkőzésen három negyedre volt elegendő, az öt idei közös csatánkból négy zajlott ilyen forgatókönyvvel, ennyi ideig tudtuk egyenlő partnerként felvenni a versenyt. Hiányérzetem ebben, itt van, nehezen emésztettem meg, hogy az utolsó negyedben nem volt már olyan a koncentráció, így simának tűnhet egy olyan meccs, amely egyáltalán nem volt az. Minden esetben a kispad minősége döntött, a holtponton a Ferencváros gördült át jobban, és ezután még feljebb tudott kapcsolni egy fokozattal, amit mi már nem tudtunk teljes mértékben lekövetni. Ennek ellenére nincs szégyenkeznivalónk, mert a világ egyik legjobb klubcsapatával szemben így helytállni, mint ahogyan az MVLC tette, több mint reménytkeltő a jövőre nézve.

Nem honorálják

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy anyagi értelemben véve megérte-e részt venni az EK-ban, vagy inkább a dicsőség az, ami kidomborodik.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

– Sajnos, a vízilabda nem az a sportág, ahol az ilyen nagyságrendű sikereket euró tíz-, vagy százezrekkel honorálják – tette hozzá Bachner András. – De: úgy gondolom, amit elértünk, az egyrészt nagy dicsőség Miskolc városának, másrészt a magyar vízilabdának, merthogy korábban nem volt olyan klubcsapat a városban, amelyik kontinentális szervezet által lebonyolított sorozatban az elődöntőig jutott volna, illetve tudomásom szerint egyszer fordult elő olyan, mint most, hogy két magyar csapat volt a legjobb négy között ebben a kupában.

Molnár István


Kupastatisztika

A PannErgy-MVLC 12 találkozót vívott összesen az Európa Kupában, ezek közül hetet megnyert, kétszer játszott döntetlen, és háromszor kikapott. Dobott 147 gólt, és kapott 108-at.