Friss hírek

2009.11.20. 11:59

Balesetek péntek reggel - ÖSSZEFOGLALÓ - 11:30-ig

<p>A tûzoltókat országszerte 11 alkalommal riasztották a péntek délelõtt 11 óráig - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje. A balesetekben eddig 11-en sérültek meg, közülük egy ember súlyosan. A legnagyobb baleset az M1-es autópályán történt, ahol 18 személyautó és 6 kamion ütközött, ketten könnyebben sérültek.</p>

M0 - éjjel Egy balesetet szenvedett román autóbusz miatt kellett hajnali egy órától reggel nyolcig lezárva tartani az M0-ás autóutat a 28-as kilométernél. A külföldi busz nekicsapódott a sávokat elválasztó betonfalnak, és fennakadt rajta. A jármûvön 66-an utaztak, senkinek nem esett baja.

M0 - reggel Alig hogy feloldották az útzárat, ismét baleset történt az M0-ás autóúton, az M5-ös autópálya felhajtójánál, az M7-es autópálya felé vezetõ oldalon. Ekkor két kamion ütközött össze, az egyik napraforgót szállított, rakománya az úttestre borult.

M0 - délelõtt Kilenc óra körül a 33-as kilométernél három személyautó ütközött, a 34-es kilométerben, a gyáli csomópontnál pedig két teherautó, két kisteherautó, valamint egy személyautó karambolozott. Sérültekrõl nem érkezett jelentés.

M0 - Újabb balesetek történtek az M0-ás autóút új szakaszán péntek délelõtt. A 34-es kilométernél a pestszentimrei lehajtónál az M5-ös autópálya felé vezetõ szakaszon 6 jármû ütközött, ráadásul egy teherautóról trágya borult az útra. Az autókat a vecsési lehajtónál terelik le a rendõrök az autóútról.

M1 - Egy ember súlyosan, két másik pedig könnyebben sérült meg az M1-es autópályán, egy péntek reggeli balesetsorozatban. A 36-os kilométernél, a Budapest felé tartó oldalon 18 személyautó és 6 kamion ütközött össze. Hárman sérültek meg: egy súlyos sérültet Budapestre, a két könnyebb sérültet pedig Tatabányára vitték kórházba. Az autópályát órákra lezárták a 36-os és 43-as kilométer között.

M2 - Néhány percen belül több baleset történt az M2-es autóúton is péntek reggel 8 óra körül. A dunakeszi csomópontnál 9 személyautó, egy kamion és egy teherautó csapódott egymásba. Hárman sofõr sérült meg, egy férfi súlyosan, két nõ könnyebben. A 20-as kilométernél négy személyautó ütközött, négyen sérültek meg könnyebben: egy autóban utazó 3 gyerek, és egy másik autóban utazó nõ. Mind a négyüket kórházba vitték.

Nógrád megyében, a 21-es fõúton is baleset történt, itt szintén három kamion ütközött össze. A baleset Kisterenye és Bátonytenyere között történt, az egyik sofõrt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!