Jövő tavaszig maradnak a forgalmi korlátozások a Baross térnél

Az eredeti tervekkel ellentétben nem most, csak jövő tavasszal áll helyre a korábbi forgalmi rend a Baross téren. A 4-es metró Keleti pályaudvari résfalazási munkái ugyan határidőre befejeződnek, ám a további munkákat megkönnyíti ha fent marad a forgalmi korlátozás. A buszok, taxik és a célforgalom ezután is behajthat a Thököly útra – áll a 4-es metrót építő DBR Metró közleményében.

A négy hónap alatt megszokott forgalmi rend nem okozott fennakadásokat a közlekedésben, köszönhetően a számos javasolt kerülőút miatt – olvasható a DBR Metró Projekt Igazgatóság hétfői közleményében. Ideiglenes forgalmi változásokra várhatóan 2010-ig folyamatosan számítani kell, de a beruházó tájékoztatása szerint jövő tavasztól nem várhatóak már jelentősebb fennakadások a Keleti pályaudvar térségében.

A Baross téri metróállomás építése tavaly kezdődött. Március közepén – eredetileg négy hónapra – leszűkült a járható útvonal, a biztonságos gyalogosforgalom fenntartása mellett csupán a BKV járatai, a taxik, az építési forgalom, a tűzoltók, valamint a mentők hajthattak át a téren. A munkálatok és a közösségi közlekedés együttes zavartalansága érdekében 2009. április 15-ig a már bevált forgalmi rend marad a Baross téren és annak vonzáskörzetében.

A Thököly út – Dózsa György úti kereszteződésből a Thököly útra a Baross tér felé továbbra is csak a BKV autóbuszai és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnak be. A 67V jelzésű járat és a Pólus-busz végállomása továbbra is a gyors 20-as és 30-as autóbuszok Verseny utcai végállomásán marad. Mindkét járat a Dózsa György út – Verseny utca – Baross tér módosított útvonalon közelíti meg és hagyja el új megállóhelyét.

A 7-es, gyors 7-es, 73-as, gyors 173-as, valamint a 907-es és 973-as számú éjszakai járatok ezután is a Bosnyák tér irányába a Keleti pályaudvar homlokzata előtt, a Kerepesi út után kialakított új megállóhelyen állnak meg.