Jövő szerdán indul a Veszprémi Ünnepi Játékok

Hatodik alkalommal rendezik meg idén a Veszprémi Ünnepi Játékokat. Július 22-e és 26-a között két helyszínen, a várban és az Arénában várják majd az érdeklődőket. A West Side Story-val indul a programsorozat, később fellép a The Gipsy Kings, Jan Garbarek, Candy Dulfer, Maceo Parker és Salif Keita is – mondta a Független Hírügynökségnek Mészáros Zoltán, az ünnepi játékok igazgatója.

A Veszprémi Ünnepi Játékok Bernstein West Side Story-jával indul július 22-én. Kerényi Miklós Gábor rendezésében mutatják be, a főszerepeket Miklósa Erika és Dolhai Attila játssza majd – mondta Mészáros Zoltán. Ezt a darabot a Veszprémi Arénában állítják színpadra – tette hozzá.

A többi program a vár barokk főterén, a Szentháromság téren lesz. 23-án a The Gipsy Kings ad majd utcabálszerű koncertet, 24-én pedig a norvég származású Jan Garbarek szaxofonos és csapata lép fel Veszprémben. 25-én két szaxofonos, a holland Candy Dulfer és az amerikai Maceo Parker lép majd fel. A zárónapon, 26-án a világzenéé lesz a főszerep. Az “Afrika arany hangjaként” emlegetett Salif Keita ad majd koncertet – mondta az ünnepi játékok igazgatója.

További információ a www.veszpremfest.hu internetes oldalon található.