Jövő hétfőig lehet a mester- és kiegészítő képzésekre jelentkezni

Budapest – Március 19-én jár le az idei mesterképzések, illetve kiegészítő alapképzések jelentkezési határideje. Arról, hogy kit vesznek fel és kit nem, az intézmények egyéni hatáskörben döntenek.

A szakemberek körülbelül 5-6 ezer jelentkezőre számítanak.

A diákok összesen 30 intézmény 52 szakja közül választhatnak, főként informatikai, katonai– és rendvédelmi, illetve zenei képzésekből. Mesterképzés idén 15 intézményben, 18 féle szakon indul. A jelentkezők összesen 100 pontot kaphatnak teljesítményükre. Ebben már benne van az a maximum 10 többletpont is, amit a hátrányos helyzetű diákoknak ítélnek meg. Ennek jogcímét és mértékét azonban az egyes intézmények határozzák meg – emlékeztetett Nagy Gabriella, az OFIK munkatársa.

Aki a múlt hónap közepéig már jelentkezett valahová, annak egységes rangsorba kell rendeznie a korábban megjelölt, illetve újonnan kiszemelt szakjait. Ha nem így tesz, az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) automatikusan a korábbi jelentkezések elé rangsorolja a mostaniakat. Ezt később egyetlen alkalommal lehet módosítani, de aki a korábban megjelölt képzések sorrendjén is változtat, az elveszíti ezt a lehetőséget. Aki elfelejtett csatolni valamilyen dokumentumot, július 11-ig még pótolhatja.

Az eredményről minden felvételizőt a ponthatárok meghúzása után, július 25-től kezdődően értesítenek.