Jövő héten kormányátalakítás – Horváth Ágnes és Fodor Gábor is miniszter lesz

Horváth Ágnes jelenlegi államtitkár veszi át az Egészségügyi Minisztérium (EüM) vezetését, Fodor Gábor pedig Persányi Miklóst váltja a környezetvédelmi tárca élén. Várhatóan ezeket a változásokat jelenti be jövő csütörtökön, vagy pénteken Gyurcsány Ferenc miniszterelnök – értesült kormányközeli forrásokból a Független Hírügynökség.

Horváth Ágnes az áprils 6-i hatállyal lemondott Molnár Lajos helyét veszi át az egészségügyi tárca élén. Az SZDSZ Ügyvivői Testületének (ÜT) csütörtöki ülésén az a döntés született, hogy a jövő héten megnevezik az új minisztert, aki a rákövetkező hét hétfőn leteheti esküjét.

Az egészségügyi tárca államtitkára posztjára Ungár Klára, liberális politikus és Mihályi Péter közgazdász a legesélyesebb. A koalíciós gyüttműködés szempontjából talán Ungár Klára lenne a megfelelő választás, SZDSZ-s forrásunk szerint ugyanis ő “amennyire szakmailag lehetséges, törekedne az együttműködésre a szocialista szakpolitikusokkal.”

Információink szerint Fodor Gábor már néhány nappal az SZDSZ tisztújítása után eldöntötte, hogy elválllaja a környezetvédelmi tárca vezetését.