Jövő csütörtökön lesz a Műgyűjtők Éjszakája

Tizenöt galéria és tucatnyi kulturális program várja az érdeklődőket július 30-án délután öt óra és éjfél között, Budapesten, a Falk Miksa utcában és környékén – mondta a Független Hírügynökségnek Haas János galériatulajdonos. A mostani Műgyűjtők Éjszakáján a kortárs és a modern művészeté lesz a főszerep. Egyebek mellett fotó- és festménykiállítások, illetve filmvetítések lesznek, de design bútor bemutatót is tartanak majd – tette hozzá.

Tizenöt galéria csatlakozott a Műgyűjtők Éjszakájához, elsősorban olyanok, amelyek kortárs, illetve modern alkotásokat mutatnak be – mondta Haas János. Hozzátette, hogy július 30-án délután ötkor kezdődnek a programok a galériás nagyedben, az V. kerületi Falk Miksa utcában és környékén, és egészen éjfélig tartanak majd a rendezvények. Sok más mellett fotó- és festménykiállításokkal, filmvetítésekkel, kiállításmegnyitókkal valamint koncertekkel várják az érdeklődőket.

Az első Műgyűjtők Éjszakáját három éve rendezték meg a fővárosi galériás negyedben. Évente négyszer tartják meg, így a mostani már a tizenharmadik – mondta Haas János.

A programokról részletesebben a www.mugyujtokejszakaja.hu internetes oldalon lehet olvasni.