Jóval jobb volt a Pécs

DKSK-Pécs 55-80
DKSK-Pécs 55-80
A Diósgyőr – Pécs női kosárlabda bajnoki mérkőzés előtt az előző szezonban a Diósgyőr színeiben utolsó idényét töltő Ambrus Erzsébetet búcsúztatták el.  DKSK-Pécs 2007.03.25.  video

A minden bajnoki és Magyar Kupa éremből egyet vagy annál többet begyűjtő kosarast a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nevében Kiss Lenke; a Női Hivatásos Kosárlabda Liga elnöke, dr. Nyíri Dezső; első magyarországi edzője Király Sándor nevében – aki csapatának bajnoki kötelezettsége miatt nem tudott jelen lenni – Hatvani Olivér, a DKSK-t működtető gazdasági társaság tulajdonosának képviselője; volt klubjának vezetője, a pécsiek ügyvezetője, Rózsa Gábor; a DKSK Baráti Kör nevében Boros Árpád és Namesánszky Gusztáv; a pécsi és diósgyőri szurkolótábor képviselői; a DKSK nevében Tapodi Péter ügyvezető és Fodor Csilla csapatkapitány, valamint nevelőedzője Pál Mária, aki Erdélyből utazott Miskolcra, köszöntötte, ajándékozta meg a magyar válogatottban ötször pályára lépett Erzsót.

Közel telt házat vonzott a MiZo-Pécs vendégjátéka a házigazda DKSK Miskolc ellen, a miskolci városi sportcsarnokban. Az összecsapás elején a nagy pozícióharcban a dobások rendre kimaradtak – egy játékos kísérleteit leszámítva. A pécsi Edwards az első 5 percben 8 pontot, és ennek a teljesítménynek köszönhetően lépéselőnybe kerültek a magassági fölényben játszó vendégek (4-8). Három perccel a negyed vége előtt Tapodi Péter kért időt, aki valószínűleg azzal kapcsolatban próbált meg tanácsot adni, hogy miként lehetne több pontot szerezni a Pécs ellen (6-10). Tyler vette a lapot, két duplát és két büntetőt vágott be két minután belül, így ha visszakapaszkodni nem is tudott a Diósgyőr, de legalább nem szakadt le (14-16).

A második tíz perc első felében a Pécs úgy hozott össze egy 8-0-s szériát, hogy fault nélkül védekezett 5 percen át. A 16. percben Vajda révén elsült az első tripla, majd a következő percben Imbergerová hasonló értékűvel válaszolt. 23-31-nél egy pécsi labdaszerzés után egy DKSK játékos sem futott vissza védekezni, pedig a gyűrű felé startoló három pécsi közül Vajda elhibázta az abszolút ziccert, majd senkitől sem zavartatva másodszorra már betalált. A 18. percben Ádám játékvezető akkor fújt szándékos faultot Brantlovának, amikor a DKSK támadott (26-33), és ebből a Pécs 4 pontot ért el (26-37). A hosszú szünetig hátra lévő időben a DKSK-nak annyit sikerült elérnie, hogy 10 pont alá csökkentette hátrányát (30-39).

A térfélcserét követően rendkívül koncentrációval párosuló védőjátékot mutatott be a bajnok, a diósgyőriek csak kényszer szülte dobópozícióból célozhatták meg a gyűrűt – három perc alatt csak egy büntetőt értékesítettek (31-46). A negyed 5. minutájában érte el a játékrész első akciókosarát a piros-fehér gárda, majd nem sokkal később Iványi produkciójában láthattuk, hogy miként kell az ellenfél palánkja alatt a levegőből, négy diósgyőri között asszisztot adni (35-51). Aztán utóbbi játékos még két triplát is behúzott a negyed végéig (41-59), így gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

Az utolsó játékrész elején megkapta ötödik személyi hibáját Kovács K., de ettől is jobban zavarta Tapodi Péter, hogy 107 másodpercen belül 7 pontot kapott csapata, így időkéréssel próbálta eredményesebb játékra ösztökélni játékosait (43-66). A 36. percben Borecká révén megszületett a DKSK félszázadik pontja, de ezzel együtt is húsz volt közte (50-70). Így aztán a vendég szurkolók örömétől volt hangos a csarnok, amire válaszul ,,Amíg élek én, nem érdekel más csak a Diósgyőr!” rigmus jött. A hajrában még néhány pontot ráhúzott a DKSK-ra a Pécs, akik végig vezetve úgy nyerték meg a bajnokit, hogy minden negyedben jobbnak bizonyultak a piros-fehéreknél.

A DKSK a következő meccsét csütörtökön, hazai környezetben a Sopron ellen játssza.

 

Jegyzőkönyv

DKSK Miskolc – MiZo-Pécs(55-80 (14-18, 16-21, 11-20, 14-21)
Miskolc, 1500 néző. V.: Ádám, Pozsonyi.

DKSK Miskolc: BRANTLOVÁ (8), Borecká (7), Kovács K. (2), Keller (8), TYLER (15). Csere: Fodor (4), Imbergerová (11/6), Havasi (-).
Edző: Tapodi Péter, Hajdu Roland.

MiZo-Pécs: IVÁNYI (10/9), Johnson (2), Bujdosó (4), BÉRES (11), EDWARDS (16). Csere: Fegyverneky (12), Dapo (11/6), VAJDA (12/3), Dojcinovic (2).
Edző: Rátgéber László, Füzy András.