Jövõ szombaton hozzák haza Farkas Pétert

Jövõ hét szombaton hozzák Magyarországra a korábban elszökött olimpikont, Farkas Pétert-értesült a Független Hírügynökség. Az Országos Rendõr-fõkapitányság ezzel kapcsolatban egyelõre csak annyit közölt, hogy a férfi hazahozatalának szervezése folyamatban van, és biztos, hogy törvényes határidõn belül Magyarországon lesz.

Mint ismert, 2004 októberében a Farkas család XVII. kerületi házánál több ezer tõ vadkendert találtak. Kábítószerrel való visszaélés gyanújával három embert fogtak el: a Farkas-fivéreket és egy segítõjüket. Mindhárman 16 hónapot töltöttek elõzetes letartóztatásban. 2006 júniusában a bíróság az olimpiai bajnok testvérét és vádlott-társát 2-2 évi börtönre ítélte, Farkas Pétert akkor felmentették. Az ügyet 2007 júniusában kezdték újra tárgyalni. A bíróság 2008 novemberében Farkas Pétert 5 évi fegyházra, öccsét, Károlyt 7 évre, segítõjüket pedig 6 évre ítélte, azonban tavaly december 10-én, másodfokon a bujkáló olimpiai bajnok súlyosabb büntetést, 5 helyett 7 év fegyházat kapott kábítószerrel való visszaélésér miatt. A többiek büntetése nem változott.

Farkas Péter és öccse, Farkas Károly még 2008 novemberében sétált ki a Pesti Központi Kerületi Bíróságról az ítélethirdetés szünetében. A szünetet azután rendelték el, hogy a fiatalabb testvér azt mondta, rosszul van. A bíróság mindkettõjük ellen elfogató parancsot adott ki és elrendelte elõzetes letartóztatásukat is. Farkas Károlyt szökése után egy nappal, Vecsésen fogták el, míg Farkas Péteren tavaly karácsonykor ütöttek rajta a hatóságok egy andorrai szállodában.

A sportolót február elején adták ki Magyarországnak az andorrai hatóságok, így akkor már biztos volt, hogy a férfi 30 napon belül itthon lesz. A Független Hírügynökség értesülése szerint az olimpikont jövõ szombaton hozzák haza. Bényi Mónika, az Országos Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense ezzel kapcsolatban egyelõre csak annyit közölt, hogy a férfi hazahozatalának szervezése folyamatban van, és a törvényes határidõn belül Magyarországon lesz. lesz. Hozzátette: az információt egyelõre sem megerõsíteni, sem cáfolni nem tudja.