„Jöttünk, láttunk, továbbállnánk” – Máris lelépett Magyarországról több ezer külföldi vendégmunkás

Akt.:
„Jöttünk, láttunk, továbbállnánk” - A külföldi vendégmunkások is keveslik a magyar fizetéseket
„Jöttünk, láttunk, továbbállnánk” - A külföldi vendégmunkások is keveslik a magyar fizetéseket
A fémipari dolgozókat képviselő Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint máris továbbállt Magyarországról több ezer külföldi vendégmunkás. Azt mondják, a magasabb bérek miatt.

Főleg a munkaerőhiány enyhítésére idecsábított ukránok és szerbek távoztak Nyugat-Európába, miután Magyarországon betanították őket.

A nemzetgazdasági miniszter azt mondja, nem hallott a lelépőkről, és nem árulta el, számítottak-e rá, hogy ennyien faképnél hagyhatják az országot.

Forrás: rtl.hu.


Mások is 240 ezres bért akarnak
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vendéglátósok után a kereskedelmi dolgozók is bruttó 240 ezer forintos minimum fizetést szeretnének. Az egyik szakszervezetüknél ugyanis attól tartanak, hogy az éttermek és szállodák a jövő januártól magasabb fizetéseikkel elcsábítják majd az ő alkalmazot...

Több tízezres béremelés a vendéglátásban és a szállodaiparban?
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bruttó 240 ezres minimum fizetésre számíthatnak januártól az éttermek és a szállodák dolgozói. A turisztikai munkaadók ugyanis havi 60 ezer forinttal megtoldanák a jövő évi szakmunkás minimálbért - az érdekképviseletük szerint, így akarják leküzdeni a rekor...