Jótékonysági meccs Debrecenben – hajléktalanokkal fociztak a református lelkészek

Hajléktalanok és református lelkészek fociztak szombaton Debrecenben, az egyik sporttelepen. A jótékonysági focimeccsel a Magyar Református Szeretetszolgálat a fedél nélkül emberek kiszolgáltatott helyzetére akarta felhívni a figyelmet. A különleges mérkőzés egy egész napos rendezvény része, ahol pénzadományt is gyűjtenek. A bevételt a 800 debreceni hajléktalan ellátására fordítják a szervezők.

A kétszer húsz perces meccset Bölcskei Gusztáv is végig focizta. A református püspök szerint a hajléktalanok gondozása nem lehet csak szezonális kötelesség. Azért mert elmúlik a tél, nem múlik el a hajléktalanok problémája. Egy ilyen kezdeményezés erősíti azt a bizalmi kapcsolatot, aminek feltétlenül meg kell lenni – mondta a Független Hírügynökségnek Bölcskei Gusztáv református püspök.

A focimeccs ötletét a hajléktalanok is örömmel fogadták. Kapusuk szerint csapatuk nem sokat gyakorolhatott, de ez nem látszott a játékukon. A meccs szünetében mazsorettek is felléptek, a mérkőzés lefújása után pedig közös fotók készültek a csapatokról.

A meccset egyébként a református lelkészek csapata nyerte 4:1-re.