Jótékonysági koncert egy szikszói kisfiúért

Szikszó – A szikszói Inkubátor Házban december 22-én jótékonysági hangversenyt rendeznek egy szikszói kisfiú, Kovács Marci gyógyulásáért. A koncerten Szikszó fiatal tehetségei lépnek színpadra.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere kezdeményezésére indult meg a koncert szervezése. Városvezetőként és szülőként is úgy látja: egy családban óriási lelki és anyagi teher, ha egy gyermek hosszan tartó ápolásra, gyógyításra szorul. Ezért is fogott össze az önkormányzat Szikszó tehetségeivel,, hogy produkcióikkal örömet okozzanak az adventi várakozás idején, és lehetőséget teremtsenek az adományok gyűjtésére. A támogatással Marci otthonában kialakítandó steril szobához járulhatnak hozzá.

Kovács Marcit még 2013 januárjában diagnosztizálták a GYEK-ben Hodgkin limfómával (rosszindulatú nyirokrákkal). Első vonalbeli kezelése eredménytelen volt és csak az év szeptemberében derült ki, a betegsége a kezelés alatt még tovább terjedt. Ekkor másodvonalbeli kezelésre váltottak, mellyel szintén nem tudták tünetmentessé tenni, testében több helyen aktív daganatos sejtek voltak. A család alternatív kezeléssel is próbálkozott, de Kanadában az első kezelése sem volt eredményes. Majd új gyógyszert kapott, amellyel itthon folytatódott a kezelése. Az októberi PET CT sajnos még mindig nagy kiterjedésű daganatokat igazolt, melyek a csontokat is érintették. Emiatt erős kemoterápiára van szüksége, majd ezt követően jövő tavasszal csontvelő transzplantációra. A családnak ki kell alakítania az otthonában egy steril szobát, mert a műtét után Marci egy évig csak ott tartózkodhat.

A december 22-én délután öt órakor kezdődő hangversenyen fellép: Kovács Gábor, Farkas Tamás, Farkas Péter, Gulyás Zorka, Szakács Gergő, Szécsi Viktória, a VeteránRock, valamint a szikszói Rock and Roll táncosok.

Minden szikszói és nem szikszói érdeklődőt várnak, akik segíteni tudnak és segíteni akarnak a szikszói kisfiúnak abban, hogy a csontvelő transzplantáció után otthonában steril szobában gyógyulhasson!