Friss hírek

2009.09.22. 08:33

Világjáró játékmacik Rákóczifalván

<p>120 ezer kilométert utazott másfél év alatt a rákóczifalvi Macimúzeum egyik világjáró mackója. A világjáró egyebek között háromszor járt Kínában, kétszer New Yorkban, utazásait Rákóczifalván speciális útlevélben tartják nyilván.</p>

A rákóczifalvi Macimúzeum két éve kezdeményezte az un. kuruc macik utaztatását. A sorszámozott "maci hadsereg" tagjai közül jelenleg több mint húszan utaznak a világ legkülönbözõbb tájain, voltak már Kenyában, Amerikában, Indiában, Egyiptomban, Afganisztánban, és Európa számos országában. A második legtöbbet utazó maci 70 ezer kilométernél tart, legutóbb a belgiumi Judo Világbajnokságra kísérte el gazdáját. Szt. Martin elõadómûvész is pártfogol egy kuruc macit, amelyet Tyukodi Rúfusz névre keresztelt. A világjárókat egyébként nem lehet megtartani, azokat 150 ezer km után elárverezik a Macimúzeumban. A bevételt jótékonysági célokra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!