Jótékonysági hangverseny Bagaméron

Jótékonysági hangverseny Bagaméron
Első alkalommal szervezte meg a református gyülekezet lelkésze Szabó Zsolt, azt a jótékonysági koncertet, amelynek bevételét a templom megfelelő hangosításának kialakítására fordítanak.

A Szent István nap másnapján tartott rendezvény fő védnöke Dr. Bölcskei Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke volt. A nívós hangversenyre nem csak a helyieket, hanem az elszármazottak s a környékbeli gyülekezetek is meghívta a jó szervezőképességgel rendelkező fiatal lelkész.

Többen jöttek “haza” az ország különböző részeiből, s anyagilag is támogatták a kitűzött célt, amely az erősen hallássérült gyülekezeti tagoknak, s a gyerekek körében folytatott missziói tevékenységnek is hasznára válik majd. Hagyományossá akarjuk tenni ezt a rendezvényt , s példát is szeretnénk mutatni más egyházközségeknek céljaik megvalósításához – mondja Szabó Zsolt.

A templomok alkalmasak kimagasló, szinvonalas koncertek megrendezéséhez, s vonzóak is lehetnek az igényes zene iránt érdeklődő közönség számára. A helyi ökumenikus kórus – amelynek a feleségem a vezetője s magam is tagja vagyok – mellett a Bezel Rézfúvós kamara együttes s több szólista is szerepelt. Vendégünk volt Szabó Katalin orgonaművész.

Nagy Beatrix gitárjátékával , míg Dózsa István kántorunk orgonajátékával jutatta a szép számú közönséget felejthetetlen zenei élményhez. A Büdi testvérek -Regina hegedün, Anett csellón, Hella oboán játszott s bizonyították kiemelkedő zenei tehetségüket. A koncert végén, amelyet szeretetvendéglátás követett, százharmincnyolcezer forinttal, s a csekken már előzőleg megérkezett hatvanezer forinttal gyarapodott az egyházközség, amelyhez az ígéretek szerint még további összegek fognak érkezni.

Sz.V.É.